ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Свами Дев Мурти: Пазете чисти мислите и тялото, за да сте здрави!

Свами Дев Мурти е индийски йога, който посети и България преди 6-7 години

свами Посещението на Свами Дев Мурти преди 6 години се превърна в истински празник за хората, които изповядват будизма. Самият Свами Дев Мурти, освен йога, е и лечител. Той е идвал и преди 2009-та година в България. Точно преди 56 години – през 1959-та година. Говори се, че Людмила Живкова за първи път се е запалила по източните практики, именно благодарение на индийския йога.

Ето 7-те принципа на чистотата, които са дали сила и мъдрост на Свами Дев Мурти:

Когато се говори за чистота, в източната философия се подразбира не само чистотата на тялото, но и на душата, мислите и постъпките. Тези източни правила на чистотата могат да са полезни за всекиго.

1. „Чистота на ръцете“. Това е да не се взима нищо ненужно и чуждо. Не бива да се облагодетелстваме за чужда сметка. Ако парите не са предназначени за нас, а ние сме ги получили с измама или чрез хитруване, те ще ни докарат паразити и проблеми в нашето тяло и в живота ни.

2. „Чистота на ушите“ ще бъде реална тогава, когато престанем да слушаме несигурни, злобни и суетни хора и трябва да предпазваме слуха си от клюки и празни разговори.

3. „Чистота на очите“- не замърсявайте зрението си със завист и пожелаване на това, което някой друг има, а вие – не. Не замърсявайте очите си и с наблюдаване на сцени на насилие и жестокост. Пазете взора си чист, наблюдавайки съвършенството и великолепието на света.

4. „Чистота на устата“ – не замърсявайте устата си с излишно многословие и сквернословие. Злите нотки в речта силно замърсяват тялото и живота.

5. „Чистота на тялото и дрехите“ означава да пазите тялото и дрехите си чисти. Бъдете внимателни към външния си вид. Грижете се за себе си така, че да ви е приятно да се погледнете.

6. „ Чистота на мислите“ подразбира че всички негативни и неприятни мисли

7. „Чистота на душата и сърцето“ – вашата душа е най-чистото и светлото у вас Не си позволявайте да игнорирате позивите й. Ако в живота си се ръководите от нейните подсказки, ще изминете най-благоприятния за вас път

Един от будистките принципи, който беше и основно мото на Свами Дев Мурти гласи: Обичайте и не искайте нищо в замяна. Любовта сама по себе си е щастие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *