Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебните камъни на Парацелз – техника, която работи и днес

Парацелз е швейцарски лекар, живял през 15-ти век, който освен всичко друго, още приживе, е бил обявен за духовен покровител на здравето

парацелз Парацелз е бил алхимик, лекар, ботаник и астролог. Той бил е единственото дете на беден лекар и химик. Майка му умира, когато е бил съвсем малък. На 16 години Парацелз започна да учи медицина в университета в Базел, но в крайна сметка получава дипломата си по медицина от Университета на Виена.

Скоро след като приключил обучението си, Парацелз предприема дълготрайно пътуване, което го отвежда в цяла Европа, както и в Индия, Тибет, Константинопол, Арабия, Египет и Светите земи. Очевидно Парацелз се е интересувал и е искал да научи повече за различните култури и да открие нови, алтернативни лечебни методи. През това време, Парацелз също така служи и като военен хирург, като именно тогава за пръв път е приложил алхимичните практики, които той е научил по време на странстванията си из света.

Парацелз е и един вид народна легенда, и странните истории за живота му са се разпространявали в Централна Европа в продължение на векове. В съзнанието на мнозина, той остава чудо-лечител и духовен покровител на здравето. Неговата помощ по време на чумата през 16 век е била за мнозина акт на героизъм.

Той е починал сравнително млад, само на 47 години в Залцбург, а останките му са погребани според желанието му в гробището на църквата „Св. Себастиан“ в Залцбург.

Лечебните камъни на Парацелз е техника за самолечение, която той е научил в Индия. Тази техника е известна в цял свят, ползва се и днес, като заслугата за това е именно на Парацелз. Той успява да докаже защо и как полускъпоценните камъни могат да лекуват. Благодарение на лечебните камъни, и не само на тях, Парацелз добива популярност в цяла Европа. Силата на полускъпоценните камъни и знанията на швейцарския лекар вдигат на крака известния по онова време издател от Базел – Йохан Фробер.

Най-простият начин за лечение с полускъпоценни камъни е да държите в ръка вашият камък в продължение на 20 минути, докато медитирате. Може да изработите амулет от него, може да го носите и в джоба си. Важното е винаги да е до вас. А как да откриете кой точно е вашият може да прочетете ТУК.

Самият Парацелз е препоръчвал да се пие водата, която са престояли лечебните камъни, защото именно водата е най-добрият проводник на енергията от лечебния камък. Сутрин на гладно се пие тази вода. Тя нормализира стомашно-чревния тракт, подобрява здравето, дава прилив на енергия. Най-голям ефект от такова презареждане има водата със силиций.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *