Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо имам отоци по тялото?

Отоците по тялото са чест симптом на различни неразположения

Защо имам отоци по тялото?
Защо имам отоци по тялото?

Отоците се случват много по-често, отколкото предполагаме или искаме. Когато в меките тъкани по тялото се събира течност, тогава се получават и отоците. Има отоци, които не можем да забележим.

Най-често отичат лицето, пръстите, подбедриците и коремът. Причините за подпухването са както болестни, така и временни състояния на организма, свързани с грешки в хранителния режим и други.

Защо имам отоци по тялото? Каква е причината за това?

Заболявания на бъбреците, като остър гломерулонефрит и хроничен пиелонефрит са най-честа причина за появата на отоци. Подпухването под очите е първият им симптом. В следващите дни се вдига температура малко над 37 градуса. Засегнатите от този нефрозен
синдром се чувстват отпуснати, слаби и нямат апетит.

Отоците, причинени от бъбречни заболявания, се появяват сутрин. За разлика от тях, подпухването заради проблем със сърцето се вижда вечер. Нарушена помпена функция на сърцето, заради която са отоците, има при исхемична болест, инфаркт, сърдечна недостатъчност и др. Подпухването, причинено от сърцето, се предшестват от стенокардия и болки в гърдите след физическа работа. При сърдечните отоци кожата може да е синкава, а подпухванията могат да се втвърдят.

Преяждането и препиването също предизвикват отоци. Това се случва заради затруднената отделителна функция на бъбреците и филтриращата дейност на черния дроб. Висок е рискът и за хора, които имат проблеми с панкреаса и жлъчката. В последния случай отоците могат да имат и жълтеникав оттенък.

Алергичните реакции протичат със зачервяване на кожата и отоци, особено по меките тъкани. Алергични отоци се срещат под очите или по устните. Хора, които са алергични към определени храни, обикновено знаят за това. По-опасно е положението при нова алергия, например при съчетание на необичайни за организма храни и прием на нови лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *