Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АФЛАМИЛ / AFLAMIL

Съдържа ацеклофенак, глицерил палмитостеарат, кроскармелоза натрий, повидон и микрокристална-целулоза, макрогол стеарат, титаниев диоксид, микрокристална целулоза и хипромелоза

Предназначение

афламил
Афламил е нестероидно противовъзпалително

АФЛАМИЛ (ацеклофенак) е нестероидно противовъзпалително, противоревматично средство. Препоръчва се при ставни заболявания с хроничен характер, облекчава симптомите на възпаление и болка. Най-често медикаментът е прилаган при ревматоиден артрит, остеоартрит, анкилозиращ спондилартрит.

Как се приема

Обикновено АФЛАМИЛ се препоръчва в дневна доза от 200 мг – по една таблетка сутрин и вечер, през 12 часа. Таблетките се поглъщат цели, с вода.

Този медикамент е подходящ за провеждане на продължително лечение. То трябва да бъде проследявано от специалист и периодично да се провежда контрол на кръвната картина с наблюдение върху бъбречните и чернодробните функции.

При пациенти в напреднала възраст, със заболявания на бъбреците, черния дроб или сърцето обикновено се определя редуцирана доза.

Лечението не бива да се прекъсва без лекарско одобрение дори болестните симптоми да са изчезнали.

Освен като перорални таблетки, АФЛАМИЛ се предлага в сафета прах за перорална суспензия, както и като крем за локално външно приложение с противовъзпалително и обезболяващо действие.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните нежелани ефекти от приема на АФЛАМИЛ са свързани със стомашно-чревната система: гадене, болки в корема, диария, отклонения във функционирането на черния дроб.

По-рядко е възможно медикаментът да провокира вътрешен кръвоизлив, промени в качеството на съня, депресивни състояния, отоци, главоболие, топли вълни, зрителни и вкусови нарушения, алергични реакции – включително шок, анемия, пристъпи на задух, хрипове.

Продължителният прием или лечение с по-високи дози увеличават риска от инфаркт или инсулт.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АФЛАМИЛ не се използва при алергия към някой от лекарствените компоненти.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки. Не се използва за лечение на деца.

Този продукт е противопоказан при пациенти с тежки заболявания на бъбреците и черния дроб, със стомашна язва или склонни към кървене в зони на стомашно-чревния тракт. Необходима е индивидуална преценка за безопасността на лечението с АФЛАМИЛ в случаите на сърдечна недостатъчност, след хирургична интервенция, при нарушения в кръвосъсирването, при възпалителен процес в стомашно-чревния тракт.

Ако лечението с АФЛАМИЛ причинява замайване, гадене или зрителни проблеми, пациентът не бива да шофира и да извършва операции с тежка машина.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АФЛАМИЛ с някои лекарства може да промени както неговото, така и тяхното действие. По тази причина лекуващият следва да бъде осведомен, ако пациентът му приема диуретици, литий, дигоксин, лекарства за диабет, антикоагуланти, аспирин, метотрексат, циклоспорин. Възможно е в някои случаи да се изработи лечебна схема на прием с паузи между отделните медикаменти, или някои от тях да бъдат спрени, както и да се приемат в променена доза.

________

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 20 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *