Лечебната напитка на доктор Атанас Михайлов пази от поликистоза на яйчниците

Първото споменаване на тази болест се появява през ХIХ век

атанас михайлов Но като независима форма на заболяването е билa определена през 1928 г. Сред причините за появата и развитието на поликистоза на яйчниците значителна роля играе и генетичната предразположеност, както е видно от наличието на фамилни форми на заболяването. Освен това, голям процент от жените с това заболяване имат роднини с други ендокринни заболявания, включително диабет и затлъстяване. Някои близки родственици на болните от поликистозни яйчници имат репродуктивни нарушения, както и злокачествени образувания и доброкачествени тумори.

Добре е да се знае, че началото често съвпада с така наречените критични периоди от живота на жената – появата на менструалната функция, начало на сексуалната активност, бременност и раждане.

Какво да трябва да направите, ако имате съмнения за поликистозни яйчници? Най-често кистите се отстраняват по хирургичен път. Затова е много важно за жените, най-малко веднъж годишно, да посещават гинекологична консултация.

Но преди лечението е добре да се помисли за превенция на заболяването. Именно тук идват на помощ народните средства. Днес ви предлагаме да ползвате едно изключително разпространено растение за лечение и предпазване от поликистозни ячници, препоръчано от известният хомеопат доктор Атанас Михайлов.

Джодженът се използва най-често при стомашни проблеми – намалява гаденето, понижава киселинността на стомашния сок, спира болките и спазмите, подобрява храносмилането. Поради съдържанието на етерично масло, чиято главна съставка е ментолът, джодженът има освежаващо действие и помага при физическа и умствена преумора. Характерният аромат и леко парливият вкус правят билката ефикасна при заболявания на дихателните пътища.

По-малко известно е, че джодженът предпазва от поликистоза на яйчниците – широко разпространена женска болест, свързана с нередовен менструален цикъл, проблемно забременяване, нежелано окосмяване, мазна кожа.

Хомеопатът д-р Атанас Михайлов препоръчва срещу синдрома на поликистозни яйчници билкова запарка, която се приема 10 дни в месеца от началото на цикъла. Приготвя се, като 2 ч.л. джоджен се запарват 15 мин. в 250 мл вряла вода. Чаят се прецежда, разделя се на две порции и се изпива в рамките на деня. Полезната напитка помага и за поддържането на хормонален баланс.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Лечебната напитка на доктор Атанас Михайлов пази от поликистоза на яйчниците

  1. Юлия Митева каза:

    Благодаря за полезната информация, но защо не може нито да се копира, нито да се принтира? Така се губят часове , дни и повече да се пишат рецепти. Защо, защо, защо? .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *