Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудни рецепти срещу преумора и болка в коляното

Често се случва да има болка в коляното, дори и при хора, които не са в след пенсионна възраст

kolqno bolka

Ако работата ви е свързана с много ходене или по цял ден стоите прави, ако поради някаква причина сте се преуморили във фитнеса или докато обработвате градината на село, тези рецепти са за вас.

Рецептите, които ви предлагаме днес са лесни за изпълнение и много ефективни. Помагат както при преумора, така и при наличието на хронични болки в коляното.

Различно от болка, вие може да изпитвате и скованост в коляното, забележимо подуване, зачервяване, изтръпване в областта на засегнатия крак и трудност при ходене или да стоите прав.

Тези домашни средства са ефективни за намаляване на болката в коляното, като след редовна употреба могат да я премахнат напълно.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е полезен за намаляване на болките в коляното. Поради своят алкализиращ ефект, ябълковия оцет помага за разтварянето на вредните токсини в рамките на колянната става. Той също така спомага за възстановяването на естествените лубриканти, които могат да помогнат за намаляване на болката и насърчаване на мобилността.

Смесете две супени лъжици ябълков оцет в две чаши филтрирана вода. Пийнете тази смес през целия ден. Пийте този тоник всеки ден, докато не се възстановите напълно.

Можете да правите топли компреси с ябълков оцет, които да бъдат разположени директно върху коляното.

Също така, можете да смесите заедно по една супена лъжица ябълков оцет и зехтин. Използвайте тази смес за масаж на засегнатото коляно веднъж или два пъти дневно, докато болката изчезне.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа капсаицин, който работи като болкоуспокояващо.

Пригответе паста чрез смесване на две супени лъжици лют червен пипер на прах с половин чаша топъл зехтин. Нанесете пастата върху засегнатата област два пъти дневно в продължение на поне една седмица.

Можете също така да се смесите една четвърт или половин чаена лъжичка лют червен пипер на прах в една чаша ябълков оцет. Направете компрес, който да държите върху коляното поне в продължение на 20 минути веднъж или два пъти дневно, докато болката и възпалението изчезне.

Можете дори да нанесете гел, съдържащ 0.0125% капсаицин локално за намаляване на болката в коляното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *