Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 10 шокиращи причини, заради които трябва да избягвате употребата на соево мляко

През последните години все повече диетолози и натуропати ни съветват да консумираме соево мляко

соево мляко Въпреки това, соевото мляко, не е правилен здравословен избор. Добре е да знаете, че освен някои ползи, соевото мляко има и вреди за здравето.

Какви са съставките на соевото мляко?

Соевото мляко съдържа филтрирана вода, захар от захарна тръстика, морска сол, карагенан, естествени аромати, калциев карбонат, витамин А палмитат, витамин D2, рибофлавин (В2), витамин B12.

Разбира се, съставът на соевото мляко варира според производителя.

Топ 10 причини, заради които трябва да се избягва консумацията на соево мляко

1. Соята съдържа големи количества естествени токсини. Само две чаши соево мляко на ден могат драстично да променят менструалния цикъл на жените.

2. Установено е, че честата консумация на соя предизвиква повишен прием от витамин В12 и витамин D.

3. Соята също така съдържа веществото хемаглутинин, което кара червените кръвни клетки да се слепват заедно. Така кръвта става по-гъста.

4. 99% от соята е генетично модифицирана.

5. Това е храна, която най-често е замърсена от употребата на пестициди.

6. Соята и соевите продукти имат високи нива на фитинова киселина, която пречи на усвояването на калций, магнезий, мед, желязо и цинк.

7. Соевите храни имат високи нива на токсичен алуминий, което се отразява отрицателно на нервната система и бъбреците, и е свързано с появата на болестта на Алцхаймер.

8. Соята съдържа съединение, което прилича на витамин В12 и което не може да бъде обработено от тялото. В резултат на това соевите храни могат да допринесат за дефицит на В12.

9. Обработката на соята, за да стане годна за консумация, не е здравословна за човека.

10. Соята съдържа токсични изофлавони. Това може да предизвика растеж на съществуващ рак на гърдата, което е изключително рисковано за жени, които вече имат или са имали рак на гърдата. (източник: Annals на Pharmacotherapy 2001 Септември 35 (9): 118-21). Соята съдържа и растителни естрогени, наречени фитоестрогени, които прекъсват ендокринната функция и довеждат до рак на гърдата и безплодие при жените.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *