ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 билкови тинктури, които гарантирано помагат!

Планинска арника (Arnica montana) – тинктура

Само за външна употреба – при ухапвания от насекоми, неподвижност на ставите, навяхвания, хематоми (кръвонасядане) и др.

Изсушения и стрит на прах корен смесете в съотношение 1:20 със силен винен спирт (етилов алкохол), разклащайте сместа ежедневно и я оставете да престоява 2 до 3 седмици на топло. Ако използвате цветове, съотношението трябва да бъде 1:5, останалата процедура е същата. Накрая сместа се филтрира. Време за

билкови тинктури
Билкови тинктури за здраве

събиране: корени – през пролетта, цветове – през юли и август.

Лечебна валериана (Valeriana officinalis) – тинктура

Само 10-12 капки помагат срещу нервност и раздразнителност.

Нарежете 200 г изсушени корени на дребно и ги залейте с високопроцентов (40% до 50%) зърнен или плодов алкохол. Затворете добре шишето и оставете сместа да престои около 4 седмици на топло място. Накрая филтрирайте сместа и я пресипете в тъмно шише за съхраняване.

Време за събиране: корени – през пролетта (преди цъфтеж) или през есента.

Страшник (Akanthus) – тинктура

Тази тинктура действа стимулиращо под формата на лосион за масажи или като добавка за вана, но също така може да се използва като здравословна подправка за салати и ястия.

Нарежете на дребно 2 части листа от страшник, 1 част градинска чубрица, 1 част обикновена коприва, 1/2 част лавандула (листа и цветове) и ги залейте с 1 л зърнен алкохол. Оставете затворения съд да престои 3 седмици на много топло място.

Накрая филтрирайте течността и я пресипете в малки бурканчета.

Време за събиране: юни, юли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *