ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Аюрведа лечение със „Смело сърце“ – Арджуна!

Арджуна (Terminalia Arjuna) е дърво, което достига височина над 20 метра и неговата кора или листа се използват за лечение.

Откакто Аюрведа – древната лечебна традиция на Индия става все по-известна, много хора искат да се възползват от индийските билкови лекарства. Арджуна се използва за лечение на диария, хеморагия, инфекции на пикочните пътища, астма, за заздравяване на рани и фрактури, акне и гонорея. В превод от санскрит името означава „цветът на мълнията”, но един добър псевдоним за него е „Смело сърце”.

Според направените клинични изследвания за употребата на кората на дървото в нейния състав влизат полезни флавоноиди, сапонини, тритерпеноиди, танини, минерали и арджунолова киселина (arjunоlic acid). Тези съставки лекуват високо кръвно, сърдечна недостатъчност и исхемия. Също така подпомага дейността на бъбреците.

Особено много се ценят нейните лечебни свойства за намаляване на страничните ефекти при диабет.

Съвети:

  • Посетете Аюрведа лечител, аюрведа магазин или билков магазин. Тъй като Арджуна е сравнително отскоро известна за нашите потребители и не се използва в готвенето, да я намерите в суров вид е по-трудно, отколкото, например, куркумата. Аюрведа лечителите често имат по-чисти форми на билките, използвани в тяхното лечение.
  • Вземете капсули, които съдържат екстракт от Арджуна. Препоръчваме ви да спазвате указанията, които са дадени към продукта, но е по-добре да не си предписвате сами лечение.
  • Арджуна за лечение на пъпки – използва се външно. Прах от кората се смесва с мед и се прилага на пъпките. Помага за бързо възстановяване от акне.
  • В случай на диария или дизентерия на болния се дава отвара от 15 до 30 грама прах от кора на Арджуна, запарен в 250 мл вряла вода. Прецежда се и се пие след като изстине.

 

Предлагаме ви 3 аюрведа маски за нежна кожа

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *