Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как можете да комбинирате моркови и портокали, за да получите здравословна гарнитура!

portokali morkoviДали Майката Природа е оцветила портокалите и морковите в един и същи цвят, за да ни подскаже каква вкусна комбинация могат да бъдат? Тук съчетанието от оранжевия плод и зеленчука е обогатено по неповторим начин с марокански подправки.

Продукти:

900 грама моркови, разполовени по дължина и нарязани на 5-сантиметрови парчета
175 мл концентрат от портокалов сок
2 1/2 чаени лъжички смлян кориандър
175 мл вода
15 грама масло
5 супени лъжици нарязана прясна мента

Начин на приготвяне:

В голям тиган смесете морковите, концентрата от портокаловия сок и смления кориандър. Сипете водата и оставете да заври на умерен огън. След това намалете котлона, покрийте тигана с капак и гответе 15 минути или докато морковите леко омекнат.

Отхлупете, увеличете температурата и варете още 7 минути или докато морковите станат крехки.

Добавете маслото и гответе още 1 минута, като разклащате течността в тигана, докато морковите се покрият с глазурата и сосът стане кремообразен. Разбъркайте вътре и ментата.

Ползи за здравето:

Морковите съдържат уникален вид влакнина, наречена калциев пектат, за която се смята, че понижава вредния за здравето холестерол.

Морковите може и да не помогнат директно за подобряване на зрението ви, макар и това да се твърди от години, но те наистина са незаменим източник на антиоксиданта бетакаротин, който в организма се трансформира във витамин А.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *