Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се лекуваме с магданоз (рецепти)

Магданозът не е само дъхава добавка към храната, но както мнозина знаят – и лечебно растение. Целебни свойства имат както листната маса, така и корените и особено семената.

Ето няколко работещи рецепти от народните практики, предложени от www.100trav.com:

* При тумори. Една чаена лъжичка счукани семена от магданоз се заливат с половин литър преварена и охладена вода. Настойката се оставя за 10 часа, след което се прецежда и съхранява в стъклен затворен съд. Приема се три пъти дневно по 100 мл.

магданоз
Магданозът не е само дъхава добавка към храната, но както мнозина знаят – и лечебно растение

* При намалени функции на далака. Счукайте или смелете семена от магданоз и вземайте с малко течност три пъти дневно по една кафена лъжичка.

* При метеоризъм. Китка магданоз се залива с вода, колкото масата да се покрие, и се кипва. От водата се пие по 50 грама след хранене.

* При простатит. 30 грама настъргани корени от магданоз се заливат с половин литър вряла вода и съдът се похлупва. Настойката е готова след 30 минути, от нея се вземат по 2 супени лъжици 3 пъти дневно.

* При простатит-2. Една супена лъжица магданозени семена се заливат с половин литър вряла вода и се оставят да киснат 10 часа. Настойката се прецежда и се изпива в рамките на деня, като се разделя на 4-5 части. Пие се на малки глътки, с почивки.

* За подобряване на апетита. 20 грама наситнен магданоз се заливат с 250 грама гореща вода. Количеството се разделя на три части и се изпива в рамките на деня.

* Магданоз срещу луничките. 10 грама листна маса магданоз се накълцва ситно и се залива със 100 грама вода. Оставя се на слаб огън за 10 минути, след което трябва да изстине до стайна температура. Прецежда се, добавя се сокът от половин лимон. В тази смес се навлажняват тампони и с тях системно се почиства лицето.

Важно! Магданозът и лечението с продукти от посочения вид не се препоръчва за бременни, болни от цистит и нефрит, анемия и хипотония.

магданоз листа
Магданоз – при пикочни инфекции и камъни в бъбреците

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *