Рецепти с овесена каша за кожата, косата и дома

Овесената каша често е изтъквана като питателно и полезно ястие, което ние трябва да ядем всеки ден.

Но тя има ползотворен ефект при лечението на различни заболявания и нейните естествени свойства биха ни решили не един проблем.

Лечение на кожата

Текстурата на суровата овесена каша я прави идеален крем за лицето или скраб за тялото и порите, както и като естествено средство за лечение на акне. След смилане на зърнестата консистенция, комбинирайте 1/2 чаша овесени ядки с 1/2 чаена чаша топла вода и 1/4 чаша мед и го оставете да се охлади леко преди нанасяне върху кожата. Нека седи в продължение на 10 минути преди изплакване. Овесената каша е известна също и като средство против сърбеж. Лекарите често препоръчват на родителите да правят на децата с варицела овесена баня, за да помогнат за облекчаване на сърбежа по кожата.

Лечение на косата

Тези, които търсят природно лечение за поддържане на косата си могат да опитат. Много търговски продукти за подхранване на коса включват овесени ядки. Комбинирайте 1/2 чаша овесени ядки с 1 до 2 супени лъжици бадемово масло и 1/4 чаша мляко. Нанесете сместа върху суха коса и оставете за 15 до 20 минути. Щателно изплакнете сместа от косата си преди да измиете с билков шампоан, който съответства на вашата суха, мазна или нормална коса.

Неутрализатор

Овесената каша поглъща миризмите и можете да поставите отворен съд с каша в хладилника, като алтернатива на содата за хляб. Можете, също така, да накиснете пепелниците си в по-рядка консистенция на овесена каша, за да се абсорбират неприятните миризми.

За да почистите килима, използвайте следния метод – смесете 2 чаши овесено брашно и 1 чаша боракс и поръсете върху килима. Затворете вратата на стаята и оставете така в продължение на един час. След това почистете с прахосмукачка. Тази процедура ще отнеме наслоените лоши миризми в килима, както и мръсотията.

 

 

Какво се случва с косата ви, ако не пиете достатъчно вода?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *