Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си направим обезболяващ гел?

Обезболяващият гел служи като местна упойка.

Ако е необходимо да притъпите болка по тялото си, можете да си купите обезболяващ гел от аптеката или да отделите малко време и да си направите сами такъв.

Набавете си чист сок от алое вера, червени люти чушки, купа за забъркване на сместа и бурканче за съхранение.

Изсипете една порция (100-200 грама – по ваша преценка) от сока от алое вера в една купа. Трябва да използвате не оцветен сок, за да можете да видите, когато се смеси с чушките дали има розов оттенък – това е важно за определяне количеството чушки, което ще използвате.

Изчистете лютите чушки само от дръжките и ги нарежете на ситно заедно със семената. В тях е концентриран капсаицинът, който е активната съставка, даваща на чушките болкоуспокойващата способност.

Смесете нарязаните люти чушки в купата със сока от алое вера. Бъркайте, докато не получите леко розов оттенък на сместа за гел. Ако не получите розов нюанс, добавете още нарязани чушки, за да го направите.

Затворете сместа в бурканче с винтова капачка. Когато е необходимо, можете да мажете щедро на мястото, което искате да вцепените.

Допълнителни съвети:

Сокът от алое вера е важна съставка, защото омекотява кожата и е естествен овлажнител. В краен случай може да използвате гел от алое вера или с друга натурална съставка. Остатъкът от сока има безкрайно много приложения – намерете информация за тях на сайта ни.

Ако усетите, че обезболяващата смес много пари на кожата ви, следващия път сложете по-малко.

Внимавайте като пипате гела да не докоснете очите си. Ползвайте ръкавици и старателно измийте ръцете си след това.

Ако сте имали предишни алергични реакции, изпробвайте гела първо на малък участък. Ако след 24 часа няма реакция – зачервяване или сърбеж на кожата, можете да го ползвате.

Никога не прилагайте този продукт върху наранена или раздразнена кожа.

 

 

Рядко споделяни трика за справяне с болката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *