ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо децата страдат от нощно напикаване?

Какъв е реално проблемът с нощното напикаване?

В най-честия случаи дори няма проблем. Нощното напикаване е напълно ес­тествено при децата, защо­то те не се събуждат, когато пикочният им мехур е пъ­лен. Установено е, че 15% от децата над 5-годишна възраст през нощта въоб­ще не откликват на естест­вения позив за уриниране. За проблем може да се го­вори само ако по време на сън се образува твърде го­лямо количество урина или пикочният мехур е с огра­ничена вместимост.

 

Намалете пораженията

Поставете водонепропусклива подложка върху матрака на детското легло (в някои супермаркети и аптеки се продават па­кети с ватирани покривки за еднократна употреба). Това не само ще запази матрака сух, но и ще ви гарантира, че може да приемете неприятното преживяване като инцидент, а не като бедствие. И вие, и детето ви ще спите по-спокойно, знаейки, че няма да има много за пране на сутринта.

 

Направете детето свой съмишленик

• Убедете детето да ви помага при отстраняване на пораже­нията, предизвикани от нощното напикаване, например из­пирането на спалното бельо, оправянето на леглото и облича­нето на чиста нощничка или пижамка. Създайте му усещането, че това не е наказание, а обичайно задължение.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

Научните изследвания сочат, че ако и двамата ро­дители са страдали от нощ­но напикаване, рискът де­тето им да има този проб­лем е 70%.

 

Лекарствен препарат

Установено е, че при някои деца нощното напикаване се дължи на недостиг на антидиуретичния хормон вазопресин, който кара бъбреците да задържат вода. Пониженото му ниво води до постъпване на по-голямо количество урина в пикочния мехур.

Синтетичен вариант на хормона може да се приема преди лягане под формата на назален спрей, който се предписва от лекар. Но с алармиращия уред срещу нощно напикаване ще постигнете по-добър терапевтичен ефект.

 

 

 

Пощадете детето при развода

 

 

Съветите на специалистите за решаване на проблема с нощното напикаване:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *