ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да облекчим болките в ходилата?

За облекчаване на болките в ходилата разпръснете няколко молива на пода и ги съберете, като използвате само пръстите на краката си.

болките в ходилатаЧовек прекарва до 80% от времето си на крак, поради което болките в ходилата не би трябвало да ви изненадват. Причините за появата им варират от неудобни обувки, през лошо кръвообращение, до заболявания като артрит или захарен диабет.

Поглезете ходилата си с вана

За успокояваща и стимулираща терапия на ходилата напълнете един съд със студена вода и един – с толкова гореща, колкото можете да понесете. Седнете на удобен стол и потопете ходилата си първо в студената вода. След 2 минути ги потопете в горещата. Повторете процедурата. Този контрастен „хидромасаж” стимулира кръвообращението, като последователно разширява и свива кръвоносните съдове.

Магията на масажа

За да приготвите стимулиращо масажно масло за облекчаване на болката в ходилата, забъркайте в порцеланов съд 3 супени лъжици сусамово олио с 3 капки масло от карамфил. С тази смес масажирайте ходилата си.

Друга смес за масаж пригответе от 2 чаени лъжици зехтин, 1 капка масло от здравец, 3 капки масло от лавандула и 1 капка масло от лайка.

Лекувайте петите

Болката в петите (особено сутрин) може да е сигнал за възпаление на съединителната тъкан на свода на ходилото. За да постигнете облекчение, разтегнете ахилесовото сухожилие: застанете на около 1 метър от стената, опрете ръце в нея и изнесете крака напред със свито коляно. Дръжте другия крак изпънат без да повдигате петата от пода. Ще усетите леко разтягане в петата и свода на ходилото. Задръжте 10 секунди и повторете с другия крак.

Слагайте лед върху възпалената пета три пъти на ден за около 20 минути. Облекчение ще почувствате, ако ползвате стелки за пети. Те се поставят в задната част на обувката, за да омекотят контакта на петата с нея и имат пружиниращ ефект. Винаги, когато е възможно, носете маратонки или други спортни обувки – те са меки и осигуряват оптимална опора на свода. Ако не желаете да носите спортни обувки, избирайте ежедневни модели с дебели и меки подметки.

При плоскостъпие (дюстабан) болките в ходилата се облекчават с ортопедични стелки, които се изработват по поръчка след консултация със специалист по заболявания на краката.

 

Високите токчета не са подходящи за ежедневието!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *