ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Марихуана с лечебна цел

Употребата на марихуана в малки дози се препоръчва за болни от множествена склероза, СПИН, рак, глаукома, мигрена, диабет и др.

В България употребата на марихуана с лечебна цел е все още незаконно. Други забранени билки са: ефедра, кактус, съдържащ мескалин,  халюциногенните гъби, опиев мак, кокаинов храст.

Марихуана се получава от изсушеното и обработено растение коноп  – Cannabis Sativa. В зависимост от вида канабис и начина на отглеждане той може да съдържа между 0 и 20% от канабиноида „делта-9-тетрахидроканабинол „ (THC), но най-често е между 1 и 10%. Употребява се като самоделно свити цигари, но се ползва и като подправка при направата на кекс или напитка – варено прясно мляко с канабис. Освен това от коноп се правят въжета. Използват се различни наименования на марихуаната в различните страни като жаргон – трева, ганджа, джойнт, а българските са – коз, сас, джанка, джонга. Самата цигара е масур или конус.

Канабисът е отглеждан по нашите земи от древни времена и през годините той е употребяван както за удоволствие, така и за лечение. С медицинска цел канабисът се използва при болни от глаукома, СПИН, рак, болест на Паркинсон, ревматизъм, диабет, мигрена и др. Тя облекчава страничните ефекти от химиотерапията. Употребява се в малки дози при главоболие, защото намалява кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове, НО при по-големи дози има обратен ефект. Има и противовъзпалителни свойства.

При пушене на канабис в първите около 15 минути се получава „щастливо безпокойство”, след това лека еуфория, замайване, безпричинен смях, невъзможност за концентрация и накрая се появява сънливост, а при превишаване на дозата и халюцинации. При хора със сърдечно-съдови проблеми може да настъпи аритмия. От основното съставно вещество в канабиса – ТНС се произвеждат лекарства срещу гадене и повръщане. ТНС влиза и в състава на лекарствата, с които се лекува СПИН и рак. Много често марихуаната става трамплин към други наркотици, поради което не се препоръчва за хора с голяма склонност към привикване.

 

Малко известни факти за храните

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *