Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни ли са електромагнитните вълни?

Мит или реалност е въздействието на електромагнитните вълни върху здравето на човека?

Могат ли те да причинят мигрена и болки? Ето какво казват специалистите.

Електромагнитна чувствителност

Има хора, които наистина усещат въздействието на мобилните  и безжичните телефони, микровълновите фурни и други подобни уреди. Те твърдят, че в близост с тях изпитват болки. С течение на времето чувствителността им се увеличава и започват да усещат и по-слаби източници на електромагнитни вълни.

Симптомите

Те са най-различни – умора, главоболие, мускулни болки, тревожност, нарушен сън, дори зачервяване на кожата. Някои хора са толкова чувствителни, че се принуждават да напуснат работата си и да заживеят извън града.

Какво мислят учените?

Мненията са разделени. Френски лекари твърдят, че синдромът на непоносимост към електромагнитните вълни е напълно реална болест, която не може да се отнесе към психосоматичните заболявания. Те наблюдавали различни последствия от нея, като мозъчно-съдови проблеми, увеличаване на протеините на клетъчния стрес, съдържащи се в кръвта, и спад на мелатонина в урината. В Европа са направени проучвания, според които между 5 и 8% от населението страда от такава свръхчувствителност. В Швеция това е признато заболяване и се смята за определена степен на инвалидност, като засегнатите получават помощи за изолиране на жилищата им от електромагнитното замърсяване.

Други учени, обаче, смятат, че усещаното неразположение е свързано с фобия и няма сериозно доказателство, че електромагнитните вълни могат да увредят човешкото здраве.

Как да се предпазим?

Като се има предвид много широкото използване на електромагнитните вълни в бита, това е доста трудно. Най-лесно е да не се излагаме на пряко въздействие от такива уреди – метър разстояние значително намалява рисковете. Използват се и продукти на базата на антиоксиданти, противовъзпалителни и витамини, които преодоляват симптомите до 70% при редовен прием поне 6 месеца.

 

Хладилник или фризер?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *