Какъв цветен тип сте и как да се заредите с цветна енергия?

Различните тонове влияят различно на всеки човек, в зависимост какъв цветен тип е, т.е. кой цвят предпочи­та. За да се ориентирате как да си помагате със силата на цветовете, предлагаме ви основните насоки.

Специалистите по цветотерапия смятат, че ако се възстанови „липсващият” цвят, ще се заредите с енергия и ще постигнете здраве и хармония на физиката и психиката си.

Ако сте любител на червеното, значи сте екстровертен, общителен, но и чувствителен човек. Подавате се на силни страсти и може да прекалите и да стигнете до крайности – любовта ви се превръща в тирания за избраника ви, амбицията ви – в мания, която ви побърква. Омекотете нещата, като го съчетаете с черно и внесете кафяво и синьо в своя свят.

Почитателят на розовото е любяща и нежна личност, но невинаги е сигурен в  чувствата на другите. Чудесно ще ви подейства зеленото и кафявото, за да хармонизира­те отношенията си с околните.

Синьото е цветът на романтиците, на верните на идеала и дълга си хора, които обаче често остават неразбрани и самотни. Затова прибавете към палитрата си топлите и привличащи оранжеви и жълти тонове, както и „интелектуалното” черно.

Виолетовото издава човек със силна инту­иция и дълбоки чувства. Ако сте такъв тип, позволете си оранжево и жълто – събудете апетита си към по-необвързващи емоции и усещания.

Ако сте фен на жълтото, значи сте дейст­вена и стимулираща околните личност. Ня­мате нужда от червено – ще станете хиперактивни, но ако се спрете на оранжево, ще подсилите здравето си.

Зеленото е любимият ви цвят? Нямате нужда от чужда помощ. Вие разчитате на себе си, гледате практично на живота и вяр­вате в доброто стечение на обстоятелствата. Разнообразете малко света около вас, като внесете романтична нотка с розов акцент.

Нека всичко да е бяло – ако това е девизът ви значи сте добра и уравновесена личност, която помага и на хората около себе си. Червеното и черното ще ви се отразят още по-добре, защото ще подсилите страстта и интелекта.

Цветът на шоколада е любимият ви? Това означава, че сте здраво стъпили на земята, но и че дълбоко в себе си мечтаете за приключения. Прибавете малко „неразумни” краски,  за да станете по-вълнуваща личност – оранжевото и червеното ще събудят по­вече страст и по-оптимистичен поглед към събитията.

 

 

Опознай себе си чрез цветовете

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *