ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 естествени средства за борба с простудите – част 2

 

Част 1
6. Чай от джинджифил
Когато сте покосени от грип или настинка е много важно да приемате повече течност, а джинджифиловият чай е чудесен начин да го направите. Джинджифилът действа като облекчава стомашните болки и повръщането. Също така потиска възпалителните съединения благодарение на съставките съдържащи се в корена му. Те атакуват болката, възпалението, бактериите и вирусите.

7. Пикантни храни
Пикантните храни са силни противовъзпалителни средства, които смекчават дразнението в носа, гърлото и горните дихателни пътища. В лютите чушки например има капсаицин, който пречи на възпалителния процес. Чесънът пък от своя страна се бори с вирусите като унищожава стените на вирусните клетки преди те още да са навлезли в тялото. А куркумата се препоръчва като отлично естествено противовъзпалително средство.

Имайте на предвид, че при термична обработка ефектът на тези продукти намалява.
8. Пара
Колкото и да ви учудва това парата е чудесен начин, с който да противодействате на запушения нос. Тя отвара синусите и дихателните пътища и по този начин улеснява дишането. Все пак те не убива вирусите на настинките и гриповете.
Добър метод за употреба на парата е като наведете глава на тенджера или купа с вряща вода. Във водата може да сложите и необелен картоф, тъй като от кората му се отделят вещества, които помагат за втечняване и освобождаване на секретите.

9. Евкалиптово масло
Евкалиптовото масло действа благодарение на съставката си цинеол, която се бори с вирусите, бактериите и гъбичките.То също така ограничава вирусните инфекции, причинители на настинките и грипа като деактивира вирусните частици
Можете да се възползвате от процедурата с парата, като добавите във врящата вода евкалиптовото масло. Покрийте главата си с кърпа в продължение на 5 минути, по-късно през деня повторете процедурата.
Тази процедура не се препоръчва за хора с проблеми или заболявания на черния дроб.
10. Осцилококцинум
Осцилокоцинум е хомеопатично лекарство получавано от патешки черен дроб и сърце. Предназначено е за съкращаване периода на грипа, особено ако приема се започне при първите симптоми. При първи признаци на простуда се приема по една доза на всеки 6 часа до три пъти дневно.

 

 

 

Как да се лекуваме без антибиотици

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *