ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Студеният чай причинява камъни в бъбреците

Студеният чай – много предпочитана от всички напитка, особено в летните горещини, може да доведе до образуване на камъни в бъбреците. Чаят е богат на оксалати – вещества, участващи в образуването на камъни и пясък в бъбреците.
Това е често срещано заболяване на пикочно-половата система, което засяга около 10% от населението. Изследователи от университета „Лойола“ в Чикаго са установили, че хора, които са предразположени към образуването на бъбречни камъни, не трябва да пият студен чай. Най-честата причина за образуване им е това, че хората не пият достатъчно течности, а студеният чай е напитка, която трябва да се избягва. Тя може да бъде заменена с чиста вода или към нея да се добави малко лимонов сок. Същевременно топлият чай е много полезен за здравето и не предизвиква подобни ефекти, въпреки че съдържа същото количество оксалати.

Из в. “Лечител”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *