Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Криотерапията лекува без лекарства

Не със скалпел, не с лекарства, а със студ могат да се третират различни медицински проблеми. Всяка температура има специфич­но действие.

4 градуса – за спешна реанимация

Студът може да е фатален за: сърдечноболните (инфарктите са много по-чести през зимата), но в спешната медицина може да бъде допълнително средство за реанимация при паци­енти с нарушен сърдечен ритъм. Инжектира се течност с температура 4 градуса, която охлажда организма с няколко градуса, леко забавя дейността на им и като резултат от това намалява консумацията им на кислород. Това ограничава щетите върху сърцето и мозъка по време на реанимацията.

От 0 до 2 градуса – за тонус и обезболяване

Лечебният ефект се постига с бучки лед, поставени в подходящи торбички. При спортистите много освежава­що преди състеза­ния действа масаж с бучки лед. Ако чувст­вате умора, може и вие да го изпробвате. Сложете бучките лед в хавлиена ръкавица за баня (ледът не бива да влиза в контакт с кожата) и масажирай­те цялото си тяло. Травмите на сухо­жилията и мускул­ните разкъсвания по краката, раменете и лактите също са често срещани при спортуващите. Сту­дът ускорява възста­новяването. Никога не поставяйте сняг или лед направо върху кожата, а ги стопете, за да получите приятна температура. Напоете кърпа и я по­ставете върху болезненото място – за 8 минути през първите два дни и за 20 минути през следващите седем. След това не правете нищо повече, защото макрофагите – клетките на имунната система – имат нужда от топлина, за да се развиват. При тендинит на лакътните сухожи­лия или на глезена може да потопи­те болезнената част в кофа с вода, плуващи кубчета лед и разтворен аспирин – противовъзпалителното действие на тази „баня“ е гаран­тирано.

Под 70 градуса – за лечение на травми

Спортните лекари използват ниските температури под формата на азот, за да третират бър­зо различни травми – виждали сме това на футболни мачове. Азотната струя свива кръвоносните съдо­ве, спира моментал­но кръвотечението и води до бързо заздра­вяване.

Под 110 градуса – за възстановяване след големи физически усилия

Знаете ли, че има ка­мери с температура минус 110 градуса, в които спортистите намират отново енергията си след състезания? Този силен студ, на кой­то те се подлагат само за няколко минути под лекарски контрол, об­новява кръвоснабдяването на орга­ните и мускулите. Това изпитание не е за всеки, защото толкова ниски температури могат да навредят на сърцето.

Под 196 градуса – за премахване на петна

Течният азот е класическо средство срещу петна и някои видове брада­вици по кожата. Това изгаряне със студ не се усеща именно заради ниската температура, от която во­дата в клетките замръзва и така те умират. Зарастването е постепенно и оставя по-слаби следи в сравнение с хирургичните интервенции.

Студ срещу рака

Малки тумори на бъбреците (под 4 см) могат да бъдат унищожени с ниска темпера­тура (между минус 20 и минус 40 градуса), след като първо е била извършена биопсия. Под местна упойка към тумора се насочват няколко игли, свър­зани с апарат, който изпраща ниска температура. За някол­ко минути в края на иглите се образува ледена топка, която унищожава тумора, на чието място остава безопасна фибротъкан. Процедурата е напълно безболезнена, не остава никакъв белег, а рако­вото образувание е оконча­телно премахнато в 97% от случаите!

 

 

Студът може да ни излекува

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *