Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Необходим ли е нощният крем

Разбира се, че да, особено ако вече не сме на 20 години. Употребата му се налага от хронобиологичния ритъм.

През нощта ние спим, но метабо­лизмът на кожата се събужда за активна дейност. Между 3 и 6 часа сутринта клетките на епидермиса се делят и обновяват. Ние можем да им помогнем, като дадем на кожата влага, витамини, липиди, аминоки­селини и други активни вещества.

На възраст 30-45 години най- подходящ е нощният крем против бръчки, обогатен с витамин С и плодови киселини, които придават на кожата финес, блясък и видимо я подмладяват.

След 45 години обаче лицето има нужда от подхранване. С по-тежките кремове все пак трябва да се вни­мава, тъй като понякога дори при 50-годишни жени кожата остава мазна. За тези случаи подходяща съставка е цинкът, който изсушава себума.

По правило нощният крем е по- плътен от дневния, което не озна­чава, че непременно е много мазен. Съвременните продукти имат фина, често матираща текстура.

Начин на употреба

  • Премахнете грима и нечистотиите, натрупани през деня. Използвайте тоалетно мляко, лосион или пенеща се емулсия, която се изплаква.
  • Нанесете подходящ околоочен нощен крем.
  • Вземете от нощния крем за лице малко количество с върха на пръ­стите. Нанесете го от шията към централните части на лицето и скулите, като избягвате контура на очите, за който има подходящ продукт.

 

 

 

Как на 40 да изглеждаме като на 20 ?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *