Красиви през цялата година

Бръчки, отпуснатост на кожата, промяна на цвят и загуба на блясък са истинските причини, които карат много хора да започнат разкрасяване на тялото, особено през есента. Естествените растителни продукти са тези, които са били използвани от хиляди години за разхубавяване. Освен тях, за да имаме свежа кожа, трябва да обърнем сериозно внимание на съня при смяната на сезоните. Известно е, че пълноценният нощен сън е толкова важен за здравето, колкото дишането, храненето и приемането на течности. Независимо обаче от дългогодишните широкомащабни и интензивно провеждани изследвания в целия свят, учените все още не са единодушни относно биологичната му роля. Според част от специалистите сънят преди всичко спестява енергия и зарежда организма с нови сили. Други предполагат, че докато спим, мозъкът „изключва“ и така придобива способността да решава проблеми, непосилни за него в будно състояние. Засега хипотезите не са потвърдени, но със сигурност може да се каже, че сънят е балсам за тялото и душата. На свой ред дерматолозите и козметолозите твърдят, че тези, които се радват на добър нощен сън, имат здрава и красива кожа. Това е така, защото, докато спим, и цялото тяло почива, кожата е „свръхактивна“. В отсъствието на физическа и мозъчна дейност до периферното кръвообращение достига по-голямо количество кръв, благодарение на което единствено кожата работи „на пълни обороти“. Обмяната на веществата се ускорява, регенерацията се активизира и на сутринта резултатите се виждат дори и с просто око – лицето е розово, изпънато и хидратирано.
Потребността от сън е индивидуална, но се приема, че минимумът е 4-5 часа в денонощието. За някои от възрастните хора той е достатъчен, но повечето от нас се нуждаят от още 3-4 часа допълнително, затова нормалната продължителност на съня варира
от 7 до 9 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *