ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво казва бюрото ти за теб?

Спокойно, няма да ти четем конско за реда и чистота, които трябва да поддържаш на бюрото си, ако искаш да блестиш пред шефа и да не дразниш колегите. Това си го знаеш. По-интересното е какво всъщност казват за теб различните предмети, които държиш на работното си място. Ето чуй (и веднага изхвърли тези, които ти вредят).

Колаж от снимки на Бен Афлек

Не се оправдавай, че всичко е от любов към киното и твоя тестостеронен идол просто те вдъхновява да работиш като за „Оскар“. Ако си украсила работното си място с подобно произведение на тийнейджърското изкуство, бъди сигурна, че повишението ще те подмине и тази година, защото според шефа ти не си дорасла за него. Впрочем така мислят и колежките ти, макар сами да хвърлят влажни погледи към Бен.

Кутия с лакомства

Сещаш ли се за онази колежка, която си купува шоколад и скришом си го излапва сама. Е, ти и твоята кутия с бисквити и бонбони постигате точно обратния ефект и всички в компанията, от секретарката до шефа, са ви фенове. Няма страшно за калориите – никой не ги брои, когато става дума за поддържане на топли отношения в офиса.

Снимки с приятели

Да се разберем – и бездруго стената ти във фейсбук е осеяна с фотоси, на които пиеш, пееш и танцуваш с приятели. Бизнес реномето ти само ще пострада, ако този дух се настани и на бюрото ти, защото кадрите ти от ваканцията подсказват на шефа, че броиш минутите до края на работния ден и първа ще напуснеш къщата, щом чуеш последния звънец. И на нас ни е тъжно, но никой не обича такива служители.

Резервни обувки

Ако става дума за чифт елегантни токчета, браво на теб. Това е добър сигнал, че винаги си готова да поемеш извънредна делова среща и да спазваш етикета. Ако обаче държиш наблизо гуменки или удобни чехли, шефът ще заподозре, че тайничко бленуваш за домашния анцуг, канапето и телевизора и рано или късно ще те прати при тях вкъщи.

Билети от концерт

Честито, това показва, че имаш здрав социален живот, което съвсем не е без значение за шефа ти. Но има и уловка – на билета Софи Маринова ли пише, или Роби Уилямс? И да не ни се иска, всеки стил музика си върви с клишето за феновете му, така че гледай да не сринеш имиджа си само заради шантавите предпочитания на ушите си.

Снимки с домашния любимец

Любовта към животните е прекрасно нещо, но не се изкушавай да обградиш компютъра си с трогателни фотосцени, в които гушкаш кучето си или спиш с котката си на една възглавница. Колежките ти може и да ахкат „о, колко сте сладки!“, но не се учудвай, ако шефът деликатно ти намекне да си пробваш късмета в някой сайт за запознанства.

Книга

Биографията на Стиб Джобс, смешките на Уди Алън или албум на Ташен за интериорен дизайн. Едно подобно томче на бюрото ти показва, че си всестранно развита личност, плюс това служи за разбиване на ледовете при подхващане на разговор. Както с музиката обаче, внимавай с жанра, за да не станеш „онази, дето чете сълзливи любовни романи.“

Сувенири от пътешествие

С тези няма да сбъркаш. Шефовете си падат по космополитните хора с широко скроени души, отворени към непознатото. Затова, ако на бюрото ти небрежно се подмята карта на Истанбул, затисната с фигурка на котка от Египет, шансовете ти за кариера се покачват значително. Но внимавай – мидичките от морето не минават за предмети на културния туризъм.

Трофеи и дипломи

Трупаме точки пред началството, м? Шефовете са доволни, когато всеки ден нещо им напомня, че за тях работят истински победители. Бъди нащрек обаче, защото колегите ще се надпреварват да забиват малки стрелички в гърба ти – никой не обича отличниците, още по-малко пък онези, които се хвалят сами.

Вижте още…състоянието на бюрото ви говори за вас…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *