Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрата диета за жени, които се опитват да забременеят

За много жени най-голямата мечта в живота е да забременеят и да имат дете. За съжаление обаче все по-често се оказва, че това е доста трудно. Причините за това са няколко, като например генетични нарушения или замърсяване на околната среда. Ако имате проблем със забременяването най-добре е да се консултирате с вашия лекар за да ви посъветва какви мерки да предприемете. Наред със съветите на лекаря може да промените хранителния си режим в много слумай това помага доста при опитите да заченете.

Ако една жена се опитва да зачене трябва да консумира задължително плодове и зеленчуци всеки ден. Те съдържат много полезни хранителни вещества, а нивото на пестицидите е по-малко. Също така е необходимо една жена, която планува бременност да започне да пие вода, билкови чайове и сокове по 6-8 чаши на ден. По този начин организма и се очиства от токсините, които са натрупани в него. Важно е към диетата да се одобавят храни богати на протеини, като например: постно месо, нискомаслени млечни продукти, птици, риба, ядки, фасул, леща, пълнозърнести продукти. Храната е добре да се приема по-често и в по-малки количества за да може да се поддържа нивото на кръвната захар нормално. Прекаленното количество захар в кръвта блокира прогестерона и това е причината за невъзможността да зачене една жена.

Важно е в диетата да се включи консумацията на млечни продукти, тъй като те съдържат хормони на растежа. Не забравяйте да консумирате и добри мазнини като тиквени семки, слънчогледови семки, сьомга, скумрия и др. Ако планирате бременност е добре да избягвате храни като сурови яйца, риба, месо и непастьоризирано сирене. Тези храни може да ви изложат на риск от листерия, салмонела и др. Тези микроби може да бъдат много вредни за развитието на плода.

Няма изследвания, които да доказват, че кофеинът пречи на жените да забременеят, но е по-добре да го избягвате колкото се може повече. Също така трябва да намалите и консумацията на алкохол, той може да предизвика вродени дефекти у вашето бебе. Нещо повече според някои експерти алкохолът подтиска възможността за забременяване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *