Можете ли да ядете скорпиони?

Европейците, които отиват в Тайланд, са изложени на всякакви изненади. Една от тях са изисканите блюда, които се сервират в супер ресторантите на петзвездните хотели. В менютата на тези ресторанти ястията носят странни имена. И чужденецът, който не знае езика, е добре да попита обера какво точно представлява ястието, което поръчва, и – ако е възможно да му бъде показано на някоя от съседните маси. Иначе
ще си поръча ориз с печени скорпиони или мариновани скакалци, от които ще изпадне в ужас. Добре е
също да попита как се приготвя ястието. Защото сервитьорът внимателно ще обясни, че ястието например
е печени яйца по Шангхайски. Но когато блюдото бъде донесено, то ще вони на амоняк и сяроводород, яйцата ще са черни, защото са престояли един месец в специално приготвена глина, а жълтъкът им ще е виолетов!
Изненади носи и поръчването на непознати плодове. Ако ви донесат дуриан, просто ще избягате от масата. Защото зад непретенциозното име се крие най-отвратително миришещият плод на света. Той е „кралят на плодовете“, защото повишава мъжката потенция, вкусен е, но европеецът просто не може да хапне от него, защото миризмата му е смес от мърша и гниеща урина.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *