ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Редовната консумация на яйца подобрява здравината на косата и ноктите

Яйцата са една от храните, които могат да отговорят на хранителните нужди изискващи се от човешкото тяло. Яйцата имат добър вкус и са лесно смилаема храна, те могат да се консумират от абсолютно всички възрастови групи от бебета до възрасти хора.

Консумацията на яйца е много полезна за човешкото зрение. Доказано е, че едно яйце на ден може да попречи на макулата да дегенерира това се държи на съдържанието на керотеноиди и по специално на лутеин и зеаксантин. И двете хранителни вещества са по лесно достъпни за тялото ни от яйцата отколкото от други източници. В друго проучване, изследователите са открили, че хората, които ядат яйца всеки ден намаляват риска от развитие на катаракта, а това също е благодарение на лутеина и зеаксантина, съдаржащи се в яйцата.

Едно яйце съдържа 6 грама висококачествени протеини и всичките 9 есенциални аминокиселини. Според проучване, проведено от Харвардското училище за обществено здраве, не съществува значителна връзка между консумацията на яйца и сърдечни заболявания. Всъщност според това проучване редовната консумация на яйца може да помогне за предотвратяването на образуването на кръвни съсиреци, инсулт и сърдечни пристъпи.

Яйцата са много добър източник на холин. Холинът е важно хранително вещество, което помага за регулиране на мозъка, нервната система и сърдечно-съдовата система. Едно яйце съдържа само 5 грама мазнини и 1.5 грама наситени мазнини.

Ново проучване показва, че противно на предишни убеждения, умерена консумация на яйца не оказват отрицателно въздействие върху холестерола. Всъщност, последните изследвания показват, че редовната консумация на две яйца на ден не влияе на липидния профил на лицето и може в действителност да го подобри. Яйцата са храна богата на витамин Д. Те могат да предотвратят рак на гърдата. Консумацията на 6 яйца седмично намалява риска от рак с 44%.

Яйцата подобряват здравината на косата и ноктите заради високото им съдържание на сяра и широк спектър от витамини и минерали. Много хора правят маски на косата с яйчен жълтък. Други ги добавят в диетата си особенно, ако преди това са консумирали храни в които е имало недостиг на витамин В12 или сяра.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Редовната консумация на яйца подобрява здравината на косата и ноктите

  1. Pingback: 10 съвета за здрави нокти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *