ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки, които помагат при мазна кожа

Мазната кожа се среща и при жените и при мъжете. Мазната кожа се асоциира с лъскава, дебела и мазна кожа. Този вид кожа има пъпки, акне, широки пори и други неприятни петна.

Известни са някои билки, които успешно се справят с мазната кожа:

Червена детелина: Червената детелина съдържа фитоестрогени, които много приличат на човешкия естроген. Тя помага, като увеличава естрогена и възстановява хормоналния баланс на кожата. Когато нивата на естроген се нормализират това може да забави естественото производство на масло върху кожата. Въпреки, че може да се ползва крем, които дъ съдържа червена детелина по-ефикадно е да се пие чай от червена детелина.

Ехинацея: Това е още една билка, която наистина може да подобри качеството на кожата. Ехинацеята намалява акнето и успешно се справя с бактериите и вирусите, които заразяват кожата.

Женско биле: Корен от женско биле е билка, която може да направи кожата ви да изглежда фантастично, тъй като помага срещу всички видове кожни заболявания. Тази билка действа като противовъзпалително средство, когато се прилага върху кожата. От полза е и когато се приема под формата на чай. Насърчава растежа на естествените антитела в организма.

Бял трън: Акнето се появява по кожата, когато тялото не обработва токсините през червата. Тогава токсините се обработватот порите на кожата и това причинява акне. Белият трън подпомага черния дроб и отново го тонизира, така че да може да помогне на червата да обработват всички токсини.

Овес: Овесът е едина от най-познатите билки. Въпреки, че много хора просто ядът овес, той може да бъде нанесен и върху кожата под формата на кремове. Може да се използва и директно върху кожата, като маска. Такава маска действа на кожата, като я пречиства и изглажда.

Атлантически водорасли: Атлантическите водорасли са друга билка, която действа като детоксикатор на кръвта. Използва се също, като се нанася директно върху кожата на места където има разширени пори.Намира се по крайбрежието на Северна Америка и Европа.

Репей: Репейят е билка, която е била използвана векове при борбата с различни кожни заболявания в това число и за лечението на мазна кожа. Тя работи като противовъзпалително средство и помага на кожата да се запази гладка.

Глухарче: Това е много популярна билка, която се намира в зелени дворове по цялата планета. Можете да се яде в суров и варен вид, много е полезно и в салати. Доказано е че помага срещу акне, екземи и други кожни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *