ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви храни и напитки трябва да избягват хора с паническо разстройство

Паническо разстройство е сравнително често срещано състояние, при което човек изпитва страх и тревожност , които се появяват внезапно и често без предупреждение. Атаката на пристъпи и паника маже да продължи няколко минути до часове. Паническото разстройство се среща по-често при жените отколкото при мъжете. Проучванията показват, че хората с паническо разстройство са по-чувствителни към някои храни и напитки. Затова трябва да се спазва определен хранителен режим за да се избегнат пристъпите на паническо разстройство.

Кофеинът е ефективен, когато хората се нуждаят от подкрепа, защото той действа като стимулант на централната нервна система. Употребата на кофеин при хора с паническо разстройство спомага за засилване на симптомите на болестта и затова е по-добре тези хора да избягват употребата на храни и напитки съдържащи кофеин.

Консумацията на алкохол също трябва да се спре, тъй като алкохолът причинява колебания в нивото на захарта и повишава нивата на млечната киселина в кръвта, а това може да доведе до повишена тревожност, раздразнителност и нарушен сън.

Мононатриевият глутамат предизвиква пристъпи на паника у някои хора и затова не се препоръчва за консумация. Мононатриевият глутамат се съдържа в много готови супи, замразено месо и някои азиатски храни.

Трябва да бъде намален приемът на храни съдържащи рафинирана захар, тъй като те нарушават магнезиевия баланс на организма. Дори и в доматения кетчуп има голямо количество рафинирана захар в една супена лъжица кетчуп се съдържа една чаена лъжичка захар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *