Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да неутрализираме мазните храни!

Ако всеки ден похапваме малка шепа боровинки, организмът ни ще може да се справя с негативните последици от приема на прекалено мазни храни.

boroБоровинките намаляват кръвното налягане и неутрализират възпалителните процеси в организма, припомнят от meddaily.ru. Тайната на този ефект е във високата концентрация на полифеноли в плодовете. Става дума за антоцианите, поясняват изследователи от Финландия.

Финландски университетски екип провел експеримент, при който лабораторни гризачи били хранени в продължение на три месеца с продукти с високо съдържание на мазнини. В същото време 5-10 процента от менюто им се падало на въпросните плодове. През цялото време ефектът от храненето бил проследяван чрез изследвания на промените в клетките. Както се знае, хората с наднормено тегло или затлъстяване имат повишени маркери за възпалителни процеси и това провокира по-чести заболявания от диабет от втори тип, инсулти, хипертония и сърдечни страдания.

При финландския експеримент възпалението било квалифицирано чрез стойностите на цитокините – съединения, отделяни от белите кръвни клетки, чрез които се включва имунният отговор. Ако цитокините са много, значи в тялото протича възпалителен процес. Изследвани са били също нивата на кръвната захар, метаболизмът на мазнините, кръвното налягане и били локализирани възпалителни огнища.

В крайна сметка е доказано, че боровинките редуцират показателите на възпалителните процеси и намаляват артериалното налягане. Освен това е потвърдена хипотезата за намаляване на мастните клетки под въздействието на боровинковите компоненти. В случая това намаление е достигнало средно до три четвърти. Сред опитните животни имало и шампиони – с намалени със 73% мастни клетки под въздействието на боровинките!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *