ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как да неутрализираме мазните храни!

Ако всеки ден похапваме малка шепа боровинки, организмът ни ще може да се справя с негативните последици от приема на прекалено мазни храни.

boroБоровинките намаляват кръвното налягане и неутрализират възпалителните процеси в организма, припомнят от meddaily.ru. Тайната на този ефект е във високата концентрация на полифеноли в плодовете. Става дума за антоцианите, поясняват изследователи от Финландия.

Финландски университетски екип провел експеримент, при който лабораторни гризачи били хранени в продължение на три месеца с продукти с високо съдържание на мазнини. В същото време 5-10 процента от менюто им се падало на въпросните плодове. През цялото време ефектът от храненето бил проследяван чрез изследвания на промените в клетките. Както се знае, хората с наднормено тегло или затлъстяване имат повишени маркери за възпалителни процеси и това провокира по-чести заболявания от диабет от втори тип, инсулти, хипертония и сърдечни страдания.

При финландския експеримент възпалението било квалифицирано чрез стойностите на цитокините – съединения, отделяни от белите кръвни клетки, чрез които се включва имунният отговор. Ако цитокините са много, значи в тялото протича възпалителен процес. Изследвани са били също нивата на кръвната захар, метаболизмът на мазнините, кръвното налягане и били локализирани възпалителни огнища.

В крайна сметка е доказано, че боровинките редуцират показателите на възпалителните процеси и намаляват артериалното налягане. Освен това е потвърдена хипотезата за намаляване на мастните клетки под въздействието на боровинковите компоненти. В случая това намаление е достигнало средно до три четвърти. Сред опитните животни имало и шампиони – с намалени със 73% мастни клетки под въздействието на боровинките!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *