Смартфоните пречат на хората да се наслаждават на свободното време

Прекарвайте повече свободно време далеч от вашите телефони сами ще забележите, че почивката ви е по-качествена, а здравето – по-добро

смартфон Изследване, проведено в Държавния университет в Кент, показа, че хората, които твърде често използват смартфони в свободното си време са под стрес, страх и тревожност. 454 студенти, които са участвали в проучването, са попълнили личностни въпросници. Учените искали да разберат как активните потребители на смартфони са доброволци, и как те прекарват свободното си време.

За целта на изследването участниците били разделени на три групи. Първата група включва екстровертите, които рядко използвали смартфон, във втория – интроверти, които също рядко се използвали това приспособление, а в третата група – на хората, които използвали смартфон често (повече от 10 часа на ден). В трета група се оказали 25% от доброволците.

Активните потребители на смартфони са значително по-склонни да изпитват страх, стрес и тревожност в свободното си време в сравнение с другите две групи. Според предишни изследвания, такива хора постоянно проверяват телефона си. И колкото невинно да изглежда тази дейност, това създава голямо натоварване. Такъв стрес може да засегне и други области на живота, включително и почивката. Междувременно, екстровертите, които рядко използват смартфон (около три часа на ден), прекарват свободното си време както трябва- наслаждавайки се на всяка свободна минута. Те почти никога не страдали от скука. Много по-редки били и хроничните болести при тях, заради разумния начин, по който използвали времето си. Все пак не малка част от него те инвестирали, за да се срещат с приятели, да се разхождат и да спортуват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *