ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Смартфоните пречат на хората да се наслаждават на свободното време

Прекарвайте повече свободно време далеч от вашите телефони сами ще забележите, че почивката ви е по-качествена, а здравето – по-добро

смартфон Изследване, проведено в Държавния университет в Кент, показа, че хората, които твърде често използват смартфони в свободното си време са под стрес, страх и тревожност. 454 студенти, които са участвали в проучването, са попълнили личностни въпросници. Учените искали да разберат как активните потребители на смартфони са доброволци, и как те прекарват свободното си време.

За целта на изследването участниците били разделени на три групи. Първата група включва екстровертите, които рядко използвали смартфон, във втория – интроверти, които също рядко се използвали това приспособление, а в третата група – на хората, които използвали смартфон често (повече от 10 часа на ден). В трета група се оказали 25% от доброволците.

Активните потребители на смартфони са значително по-склонни да изпитват страх, стрес и тревожност в свободното си време в сравнение с другите две групи. Според предишни изследвания, такива хора постоянно проверяват телефона си. И колкото невинно да изглежда тази дейност, това създава голямо натоварване. Такъв стрес може да засегне и други области на живота, включително и почивката. Междувременно, екстровертите, които рядко използват смартфон (около три часа на ден), прекарват свободното си време както трябва- наслаждавайки се на всяка свободна минута. Те почти никога не страдали от скука. Много по-редки били и хроничните болести при тях, заради разумния начин, по който използвали времето си. Все пак не малка част от него те инвестирали, за да се срещат с приятели, да се разхождат и да спортуват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *