Потвърдено е! Картофената диета наистина действа!

Картофът дълго време оглавяваше списъците на „забранените продукти“ за хората, които искат да отслабнат

варени картофи Сравняват го с белия хляб и го обявяват за враг на стройната фигура. Но според специалистите обвиненията могат да бъдат свалени.

Причината, поради която картофите са „в немилост“, са нишестето, което съдържат, високият им гликемичен индекс и калорийността. Но не трябва да забравяме, че калорийни са само пържените картофи.

Среден печен картоф съдържа само 110 калории и – което е удивително – половината от дневната норма на витамин С! Съществуват и картофени диети – и това не е шега. Учени от Илинойския технологичен институт и Калифорнийския университет потвърдили, че картофите могат да бъдат съставна част от диетата на хора, които искат да отслабнат. В изследването, което провели, участвали 90 души с наднормено тегло, разделени на три групи. Първата се хранела с нискокалорийна храна, но в менюто им присъствали продукти с висок гликемичен индекс. Втората спазвала нискокалорийна диета, но употребявала само продукти с нисък гликемичен индекс.

Третата се хранела както обикновено. Всички групи употребявали от 5 до 7 порции картофи седмично, с единственото условие да бъдат приготвени правилно. В края на 12-ата седмица всички отслабнали, дори тези, които не спазвали диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *