Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Потвърдено е! Картофената диета наистина действа!

Картофът дълго време оглавяваше списъците на „забранените продукти“ за хората, които искат да отслабнат

варени картофи Сравняват го с белия хляб и го обявяват за враг на стройната фигура. Но според специалистите обвиненията могат да бъдат свалени.

Причината, поради която картофите са „в немилост“, са нишестето, което съдържат, високият им гликемичен индекс и калорийността. Но не трябва да забравяме, че калорийни са само пържените картофи.

Среден печен картоф съдържа само 110 калории и – което е удивително – половината от дневната норма на витамин С! Съществуват и картофени диети – и това не е шега. Учени от Илинойския технологичен институт и Калифорнийския университет потвърдили, че картофите могат да бъдат съставна част от диетата на хора, които искат да отслабнат. В изследването, което провели, участвали 90 души с наднормено тегло, разделени на три групи. Първата се хранела с нискокалорийна храна, но в менюто им присъствали продукти с висок гликемичен индекс. Втората спазвала нискокалорийна диета, но употребявала само продукти с нисък гликемичен индекс.

Третата се хранела както обикновено. Всички групи употребявали от 5 до 7 порции картофи седмично, с единственото условие да бъдат приготвени правилно. В края на 12-ата седмица всички отслабнали, дори тези, които не спазвали диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *