Искате да откажете цигарите? Британските учени знаят как да го направите

Много хора, които пушат, искат да откажат цигарите по  здравословни, финансови или други причини. Това е лесно, според съветите на британските учени

Според направени задълбочени изследвания от британските учени, станало ясно, че навикът за пушене не е само физически и емоционален, но и свързан с физиологията.

Докато човек пуши, той гълта дима. Димът от цигарите дразни белите дробове, стомаха и червата.

Много хора казват, че сутрин ако не могат да отидат до тоалетната по своята голяма нужда, палят цигара и след 3-4 вдишване на дима, тялото алармира, че иска тоалетна.

riba-cigari
Край на цигарите!
ribeno-maslo
Рибено масло се предлага в чужбина, вече и у нас по този начин

Други хора казват, че никотинът и цигарения дим ги засищат по определен начин.

Затова спирането на цигарите е толкова трудно – навик и потребност за тялото.

Преди години се заговори, че ако човек полага усилия да спре цигарите, той трябва да започне да яде семки – тиквени или слънчогледови, за да може неговото тяло да забрави рефлекса на пушенето и самото държане на цигарата с ръка.

Според британските учени отказването на цигарите трябва да бъде съпътствано със засилената употреба на храни, богати на Омега 3, както и витамин D, което ние наричаме у нас рибено масло.

riba
Рибата е богата на Омега 3 киселини
ribeno-maslo-cigari
По този начин предлагат у нас рибеното масло от миналото до наши дни

Най-богата храна на Омега 3 е рибата. Консумацията на риба зарежда организма с фосфор, който е необходим за костите и мозъка. Подпомага изграждането на нови мозъчни клетки, увеличава продължителността на живот на старите, подпомага мисловната дейност и засилва паметта.

Точно Омега 3 киселините и витамин D са в състояние да запълнят празнината,  която ще се образува, когато човек престане да пуши, при положение че този навик датира от много години.

Освен това, Омега 3 подпомага метаболизма и обмяната на веществата.

Чували сте, че хора, които спрат да пушат, качват килограми. Това няма да ви се случи, ако доставяте голямо количество Омага 3 киселини на вашия организъм.

Заключенията на британските учени са потвърдени и от екипа на д-р Шарон Шенкар (Dr Sharon Rabinovitz Shenkar) от Университета в Хаифа – Израел.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *