Начало / Здравословен живот / Алкохолизъм и тютюнопушене / Искате да откажете цигарите? Британските учени знаят как да го направите


Искате да откажете цигарите? Британските учени знаят как да го направите

Много хора, които пушат, искат да откажат цигарите по  здравословни, финансови или други причини. Това е лесно, според съветите на британските учени

Според направени задълбочени изследвания от британските учени, станало ясно, че навикът за пушене не е само физически и емоционален, но и свързан с физиологията.

Докато човек пуши, той гълта дима. Димът от цигарите дразни белите дробове, стомаха и червата.

Много хора казват, че сутрин ако не могат да отидат до тоалетната по своята голяма нужда, палят цигара и след 3-4 вдишване на дима, тялото алармира, че иска тоалетна.

riba-cigari

Край на цигарите!

ribeno-maslo

Рибено масло се предлага в чужбина, вече и у нас по този начин

Други хора казват, че никотинът и цигарения дим ги засищат по определен начин.

Затова спирането на цигарите е толкова трудно – навик и потребност за тялото.

Преди години се заговори, че ако човек полага усилия да спре цигарите, той трябва да започне да яде семки – тиквени или слънчогледови, за да може неговото тяло да забрави рефлекса на пушенето и самото държане на цигарата с ръка.

Според британските учени отказването на цигарите трябва да бъде съпътствано със засилената употреба на храни, богати на Омега 3, както и витамин D, което ние наричаме у нас рибено масло.

riba

Рибата е богата на Омега 3 киселини

ribeno-maslo-cigari

По този начин предлагат у нас рибеното масло от миналото до наши дни

Най-богата храна на Омега 3 е рибата. Консумацията на риба зарежда организма с фосфор, който е необходим за костите и мозъка. Подпомага изграждането на нови мозъчни клетки, увеличава продължителността на живот на старите, подпомага мисловната дейност и засилва паметта.

Точно Омега 3 киселините и витамин D са в състояние да запълнят празнината,  която ще се образува, когато човек престане да пуши, при положение че този навик датира от много години.

Освен това, Омега 3 подпомага метаболизма и обмяната на веществата.

Чували сте, че хора, които спрат да пушат, качват килограми. Това няма да ви се случи, ако доставяте голямо количество Омага 3 киселини на вашия организъм.

Заключенията на британските учени са потвърдени и от екипа на д-р Шарон Шенкар (Dr Sharon Rabinovitz Shenkar) от Университета в Хаифа – Израел.

 

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*