ПОЛИЖИНАКС / POLYGINAX

Съдържа неомицин сулфат, полимиксин В сулфат, нистатин, полиетилен гликол и етилен гликол палмитостеарат, соево масло, диметикон 1000, желатин и глицерол

poliginaxПредназначение

Глобулите ПОЛИЖИНАКС са антибактериален продукт, предназначен за локално лечение на вагинални инфекции.

Как се приема

Меките капсули (глобули) ПОЛИЖИНАКС се прилагат по лекарска препоръка. Лечението продължава 12 дни, като всяка вечер преди сън се поставя една капсула дълбоко във влагалището. Пациентката трябва да е в легнало положение, след хигиенно измиване. По време на лечението тя следва да използва самостоятелно сапун и хавлиени кърпи и по преценка на терапевта на лечение да бъде подложен и сексуалният й партньор.

Лечебният курс не бива да се прекъсва при първите настъпили подобрения. Да не се променя самоволно дозировката; по време на лечението да не се правят вагинални промивки.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи лечението с ПОЛИЖИНАКС причинява контактен дерматит с обхват, по-обширен от лекуваната зона.

Възможни са алергични реакции, изразяващи се в упорит сърбеж. Най-вероятно те се дължат на присъстващото в композицията на продукта соево масло. Ако се проявят някои от посочените странични ефекти и те не отшумяват след първите 2-3 дни от лечението, направете консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПОЛИЖИНАКС не бива да се използва при алергия към антибиотици от сроден характер. Не се прилага при алергия към фъстъци, соя и съдържащи ги продукти.

Да не се прилага по време на бременност и кърмене.

ПОЛИЖИНАКС е несъвместим с използването на латексови презервативи или диафрагма.

Продуктът е само за ВАГИНАЛНО лечение; не се прилага при деца.

С особено внимание да се използва при бъбречна недостатъчност на пациентката.

Взаимодействие с други медикаменти

ПОЛИЖИНАКС не се комбинира със спермицидни продукти.

Консултирайте се с лекуващия за всеки медикамент, който сте приемали наскоро или още приемате, за да прецени риска от взаимно влияние на лекарствата с произтичащи негативни ефекти.

______

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 12 глобули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *