Натуропатът Джоел Уолък: Неправилното хранене може да ви убие!

„Мъртвите доктори не лъжат“, твърди американският натуропат д-р Джоел Уолък. Някои от нас може и да са попаднали на негови публикации, но повярвайте, това, което ще прочетете, ще промени изцяло представата ви за здравето и живота въобще.

Д-р Уолък е израснал в семейство на фермери, завършва селскостопанско училище и получава научна степен специалист по животновъдство, полски култури и земеделие, започва работа първо в Африка, след това в зоопарка в Сейнт Луис. Именно там му се налага да извършва аутопсии на животни, умрели от естествена djoel uolykсмърт, не само от този зоопарк, но и от много други. Наред с това е имал задължението да открива и наблюдава особеностите за свръхчувствителност към замърсената околна среда. Той изследвал причините за смъртта на хора и животни, провел 17 500 аутопсии, след което стигнал до следния извод: всяко животно и човек, умряло от естествена смърт, умира от непълноценно хранене. Резултатите от анализите с документална точност показвали, че естествената смърт настъпва заради неправилно хранене. Това буквално поразява доктора и той се заема да изследва по-нататък, като публикува в много издания, издава книги, пише учебници, изказва се, но тогава, през 60-те години на миналия век, малко хора се вълнуват от трудовете му по правилно хранене…

„Искам да споделя с вас своите знания и изводи, получени за тези 10-12 години работа и опит. И ако запомните и усвоите дори само 10% от това, което ще прочетете, ще се предпазите от множество неприятности и страдания, ще икономисате пари и ще удължите живота си с много години. Но… това няма да стане, без да положите усилия“, така започва повествованието на този удивителен човек.

„Ако имате възможност да предотвратите болестите, особено неизлечимите, сте длъжни да се възползвате от това – съветва д-р Уолък. – Вие трябва да вършите само това, което ви носи полза. На вас са ви небходими 90 хранителни добавки: 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъчини и 3 основни мастни киселини. Всичко на всичко 90 добавки в ежедневната диета, иначе ще развиете заболявания, предизвикани от техния дефицит. В днешно време във всички развити страни пишат по вестниците и говорят по телевизията за това какво е нужно на организма ни, основно за  да си продават вестниците. И лекарите ги говорят тези неща, защото го изисква професията им. Длъжен съм да ви кажа следното: след като съм извършил 17 500 аутопсии – на 14 500 животни от цял свят, както и на 3000 човека, пък и аз самият аз винаги съм искал да бъда здрав, да имам деца, внуци и правнуци, смятам, че ако не инвестирате в самия себе си минерали и витамини, инвестирате в благосъс-тоянието на докторите по медицина. Ваш домашен доктор трябва да бъде природата, а не лекарите, заинтересовани само от своето благосъстояние. Аз твърдя, че именно ние помагаме за забогатяването на лекарите… Притежавам огромно количество информация, която искам да споделя с вас.“

ПРИ ЯЗВА

„Може би сте чували, че основната причина за тази болест е стресът. Но още преди години ние, ветеринарите, знаехме, че язвата при свинете се предизвиква от бактерии. Не можехме да си позволим скъпа операция, но знаехме за минерала бизмар. Именно с помощта с него може да се предотврати или излекува язва при свинете без никаква хирургическа намеса. Така и правехме, плюс тетрациклин, който също е евтин. През 1994 година националните институти обявиха, че язвата се появява не заради стреса, а заради бактерии. И може да бъде излекувана! Трябва да се приема по една чаена лъжичка бизмар на ден“.

ПРИЕМАЙТЕ СЕЛЕН ВСЕКИ ДЕН И ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ДЪЛГО И ЩАСТЛИВО

„Повярвайте, вие можете изцяло да предотвратите кардиопатията само ако добавяте в ежедневното си меню минерала селен! Иначе не знам как да ви нарека, ако просто не приемате всеки ден селен, за да спасите живота си?! Когато децата ви се нахвърлят на сладкиши, това е заради дефицит на хром и ванадий. Ако не обърнете внимание, ще се развие известното на всички заболяване диабет. Що се отнася до дефицита на олово в организма, той се проявява първо като оплешивяване, ако дълго време не го запълните този дефицит, се развива глухота. Продължаваме с минерала бор, който помага да се съхрани калцият в костите и да се предотврати остеопорозата. Борът помага за изработването на естроген при жените и на тестостерон при мъжете. Ако не приемат достатъчно бор, жените ще страдат много по време на менопаузата. Мъжете ги заплашва преждевременна импотентност. Първият признак за дефицит на цинк в организма е, когато губите обоняние и вкус, когато не ви харесва храната, приготвена от жена ви. Това е дефицит на цинк. На нас, хората, ни е провървяло, защото растенията са способни да произведат нужните ни аминокиселини, витамини и мастни киселини. Следва да употребявате 15-20 растителни компонента на ден в правилното съчетание, за да получите всички тези нужни 90 елемента, за които споменахме в началото. Теоретично това е възможно, но повечето хора не го правят. Малко от нас получават нужното количество витамини, аминокиселини, мастни киселини, и то в нужното съотношение. Ако ви е скъп животът, но не си направите труда да приемате нужните количества витамини, аминокиселини и мастни киселини, никой не може да ви гарантира, че ще живеете например до 120 години“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *