АУЛИН / AULIN

Съдържа нимезулид, цетомакрогол, царевично нишесте, течна глюкоза, лимонена киселина, захароза, портокалова есенция.

aulin_prahПредназначение

Болкоуспокояващо от групата на нестероидните; аулин овладява болезнените симптоми при цикъл. Препаратът действа противовъзпалително, прилага се при оплакване от остри болки.

Как се приема

АУЛИН саше е предназначен за перорален прием. Прахче от 100 мг се разтваря във вода, разтворът се изпива след хранене. Взема се при необходимост; не е желателно да се надхвърля доза от две прахчета дневно. При назначен от лекар терапевтичен курс е обичайно приемът да се ограничи до две седмици.

Вземайте този медикамент възможно най-кратко за решаването на конкретен болестен проблем.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АУЛИН може да причини характерните алергични реакции – сърбеж и кожен обрив, затруднено дишане, оток на лицето или краката. При подобни реакции спрете приема на медикамента до изясняване на въздействието с помощта на специалист.

АУЛИН може да предизвика промени в чернодробните функции; нарушенията причиняват пожълтяване на кожата и склерите. Съобщавано е за гадене, болки в корема, повръщане. Смущенията могат да са и по-сериозни при болестни проблеми в стомашно-чревния тракт – до кръвоизливи, перфорация, диагностициране на страничните ефекти чрез почерняване на екскрементите поради вътрешен кръвоизлив.

При продължително лечение с АУЛИН, особено при високи дози, се повишава рискът от хипертонични кризи, инфаркт и/или инсулт. При някои пациенти настъпват промени в кръвната картина; страничните ефекти се изразяват във влошени бъбречни функции до бъбречна недостатъчност. В отделни случаи се постигат състояния на отпадналост и необяснима умора, главоболие и замаяност, нарушения в храносмилането, припадъци.

Кога НЕ БИВА да се приема

АУЛИН не се прилага за лечение на деца под 12 години. Пациенти в напреднала възраст могат да предприемат лечение с този медикамент по лекарска преценка и под наблюдение.

Не се препоръчва при бъдещи майки в последните три месеца от бременността. Не е за кърмачки.
Продуктът не е подходящ, ако сте в рискова хрупа с хипертония и предразположеност към инфаркт/инсулт. Потреблението е изключено при сърдечна недостатъчност или друг проблем на сърдечно-съдовата система, изискващ поддържаща терапия.

Не вземайте този медикамент, ако имате проблеми с функционирането на бъбреците и черния дроб или сте на терапия за хронично заболяване на посочените органи.

АУЛИН не се прилага за лечение на пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт: тежък гастрит, язва, склонност към кръвоизливи.

Ако АУЛИН ви причинява замайване и сънливост, не шофирайте!

Взаимодействие с други медикаменти

АУЛИН влиза в лекарствени взаимодействия с редица медикаменти, поради което вашият лекар трябва внимателно да прецени паралелният прием на този продукт с други, които може да вземате постоянно.

Не бива да съчетавате АУЛИН с други противовъзпалителни от групата на кортикостероидите, с антикоагуланти, лекарства срещу депресия и афективни разстройства, диуретици, медикаменти при трансплантирани и поддържащи препарати при ревматоиден артрит и карциноми.

Усреднена цена в аптеките – 1 лв за саше от 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *