5 билки против болки!

Не разчитайте винаги на лекарства, за да премахнете болката и щадете организма си, като се опитате да не се тъпчете с химикали!

За щастие винаги имате природни алтернативи за облекчаване на болката.  Тук са 5 естествени средства, които могат да усилят или заменят конвенционалните антидоти  и да ви помогнат срещу болка.

1.Капсаицинът намалява болката от артрит, херпес или невропатия

Какво казва науката: активен компонент на лютите чушки, капсаицинът временно десенсибилизира болката. Близо 40% от пациентите с артрит намаляват болката си наполовина, след като са използвали локално крем с капсаицин за един месец и 60% от пациентите са премахнали невропатията след 2 месеца, сочи проучване на Оксфордския университет.  Пациентите намаляват интензитета на мигрена и главоболие след прилагане на крем с капсаицин вътре ноздрите си.

2. Валериан

Понякога се нарича „успокоително на природата“. Валерианът е бил използван в продължение на векове за регулиране на нервната система и за облекчаване на безсъние, напрегнатост, раздразнителност, стрес и тревожност. Той намалява чувствителността на нервите. Опитайте с чаша валерианов чай следващия път, когато сте в нужда за облекчаване на болката!

3. Куркума

Куркумата е подправка за къри, която му дава своя отличителен вкус и оцветяване. Нови изследвания показват, че куркумата притежава противовъзпалителни и противоракови свойства, а също така спомага за подобряване на кръвообращението и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Тя е била използвана в традиционната медицина за облекчаване на болката от навяхвания, натъртвания и възпаление на ставите, както и за лечение на кожни и храносмилателни проблеми. Лечебната сила на куркумата идва от нейната активна съставка – куркумин, който понижава нивата на две съставки  в организма, които причиняват възпаление. Добавяйте по 1-2 щипки към готвената храна.

4. Смес от билкови масла

Направете си обезболяващ тоник от масло на камфор, мента, евкалипт, копър и голтерия. Слага се от него на челото при главоболие и  леко се масажира с кръгови движения . Нанасяйте го на мястото, което ви боли.

5. Кора от бяла върба

Това е традиционно противовъзпалително лекарство и се използва за облекчаване на болезнено възпаление на ставите. Свойствата идват от съдържанието на салицин – същото съединение, кеото се намира и в аспирина.

Едно предупреждение: Хора, алергични към аспирин не трябва да използват върбова кора.

 

Рядко споделяни трика за справяне с болката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *