Бактериални бонбони спасяват зъбния емайл

Сладкиши с бактериално съдържание могат да се превърнат в ефективен инструмент за съхраняване на зъбния емайл. Немски експерти твърдят, че полезните бактерии няма да позволяват на болестотворни микроорганизми да прилепват към повърхността на зъбите и да рушат емайла им.

zubЕксперти на компанията Organobalance GMBH са създали бонбони без захар, които съдържат “приятелската” пробиотична бактерия lactobacillus paracasei, съобщават от medikforum.ru. Бактерията открива “лошите” микроорганизми streptococcus mutans, които рушат зъбния емайл. Механизмът е прост: “добрите” не допускат “лошите” да се укрепят върху зъбите. Слюнката отнася и едните, и другите в организма и зъбите са защитени.

За да започнат полезните бактерии да действат е достатъчно да посмучете специалния бонбон. Бактериите навлизат в слюнката и “акцията” започва. Т.н. “приятелски” бактерии се съдържат в някои видове йогурт. Това са микроорганизми, съдействащи за пълноценното усвояване на храната. Освен това те защитават организма от нашествието на проблемни микроорганизми с негативно въздействие най-вече върху храносмилането.

Новите немски бонбони могат да станат популярни сред децата, тъй като на вкус действително са сладки – без да съдържат захар. Така те ще са предпазени от похапването на нездравословните любими сладости и в същото време зъбите им ще бъдат по-здрави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *