Няколко прости правила, които трябва да спазвате, за да се предпазите от пародонтоза

За да се предпазите от пародонтоза, трябва редовно да почиствате зъбния камък (през 6-9 месеца)

пародонтозаДруга много ефикасна профилактична мярка е масажирането на венците, което се извършва след отстраняването на зъбната плака. С мека четка за зъби правете кръгови движения в едната и в другата посока – целта е да се подобри оросяването на околозъбната тъкан и да се подпомогне уплътняването на лигавицата. Често топете четката във вода, за да не нараните венците. Отделете по 3 минути за горната и долната челюст. Може да си направите и пръстов масаж. По повърхността на венците равномерно нанесете паста за зъби. Масажирайте ги, като ги държите между палеца и показалеца и правите леки кръгови движения. Започнете от средата на челюстта и постепенно се движете към вътрешните части. Движенията по горната челюст трябва да са в посока отдолу нагоре, а на долната – отгоре надолу.

Стоматологията разполага с много ефикасни методи срещу пародонтозата. Но трябва да се има предвид, че това е хронично заболяване, поради което мерките за борба с него трябва да се прилагат системно и без прекъсване. Озонът все по-често се използва в лечението на пародонтоза и може да спре развитието на заболяването в начален стадий. След почистването на зъбния камък пародонталните джобове безболезнено се третират с озон 10-15 минути. Тази терапия може да замени приема на антибиотици, чиято цел е унищожаване на микроорганизмите (причинители на пародонтозата). Тя не е токсична и не предизвиква алергии, което разширява още повече приложението й, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *