ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко прости правила, които трябва да спазвате, за да се предпазите от пародонтоза

За да се предпазите от пародонтоза, трябва редовно да почиствате зъбния камък (през 6-9 месеца)

пародонтозаДруга много ефикасна профилактична мярка е масажирането на венците, което се извършва след отстраняването на зъбната плака. С мека четка за зъби правете кръгови движения в едната и в другата посока – целта е да се подобри оросяването на околозъбната тъкан и да се подпомогне уплътняването на лигавицата. Често топете четката във вода, за да не нараните венците. Отделете по 3 минути за горната и долната челюст. Може да си направите и пръстов масаж. По повърхността на венците равномерно нанесете паста за зъби. Масажирайте ги, като ги държите между палеца и показалеца и правите леки кръгови движения. Започнете от средата на челюстта и постепенно се движете към вътрешните части. Движенията по горната челюст трябва да са в посока отдолу нагоре, а на долната – отгоре надолу.

Стоматологията разполага с много ефикасни методи срещу пародонтозата. Но трябва да се има предвид, че това е хронично заболяване, поради което мерките за борба с него трябва да се прилагат системно и без прекъсване. Озонът все по-често се използва в лечението на пародонтоза и може да спре развитието на заболяването в начален стадий. След почистването на зъбния камък пародонталните джобове безболезнено се третират с озон 10-15 минути. Тази терапия може да замени приема на антибиотици, чиято цел е унищожаване на микроорганизмите (причинители на пародонтозата). Тя не е токсична и не предизвиква алергии, което разширява още повече приложението й, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *