Не водете на плаж дете под 1 година!

Да, много е изкушаващо да заведете бебето на плаж с идеята, че може да седи под чадър и да го мажете със слънцезащитни продукти.

Но това съвсем не е безопасно, защото слабият детски организъм може да реагира отрицателно на влажния въздух, топлината и слънцето.

Излагането на слънце през първите месеци от живота на бебето може да удвои шансовете да се разболее от меланома. Дори само едно слънчево изгаряне на тази възраст увеличава риска от рак на кожата. Малките бебета са много податливи на слънчево изгаряне, така че ако се наложи, по изключение да бъде на слънчева светлина, трябва да се намаже със слънцезащитен крем на голите части. Задължително трябва да има шапка с широка периферия и леки дрехи, покриващи ръцете и краката – така ще избегнете необходимостта от лечение на по-късен етап.

Слънцезащитният крем за малкото бебе трябва да бъде широкоспектърен. Това означава, че ще предпазва както от ултравиолетовите В лъчи (UVB), така и от ултравиолетовите А лъчи  (UVA). Изберете продукт със слънцезащитен фактор (SPF) не по-малко от 30.  Не забравяйте, че тези продукти съдържат химикали, които незрелият организъм на бебето не е готов да понесе. Ако пък случайно попадне в очичките, това ще предизвика дразнене и плач. Ами вятъра? Нали сте виждали какво се случва, когато малко вятър духне в лицето на мъничето. Те спират дъха си и се стряскат! Въобще не знаят как да дишат. Това няма как да продължи дълго без да имате неприятносни. На плажа винаги има вятър, а той носи и пясък…

Като вземете предвид всичко изброено до тук, изглежда не си струва да предприемате пътуване до плажа с вашето бебе до 1 година.

Съжаляваме, че звучим сякаш сме адски против вашето плажно парти, но истаната е, че по-добре да изчакате бебето да порасне. Тогава то ще бъде по-заинтересовано от света около себе си, по-способно да общува и да харесва какво ли не и така двамата ще се насладите на времето си на плажа много повече.

 

7 бебешки продукта, които може да ползвате и вие

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *