Как да се справим със сърбежа в областта на слабините

Дори само мисълта за сърбеж е достатъчна, за да задейства съответната реакция.

В повечето случаи проблемът се лекува успешно с противогъбични препарати и стриктни мерки за хигиена.

Водете си дневник, за да установите дали дискомфортът не се дължи на свръхчувствителност към определени храни. За облекчаване на симптомите можете да прилагате компреси, мехлеми и хладки бани.

 

 

Натурални средства

  • Накиснете за 20 минути 2 ч. л. прясна или сушена мащерка в 1 чаша вряла вода, охладете и нанесете върху засегнатия кожен участък с помощта на памучен тампон. Съдържащият се в бил­ката тимол е мощно противогъбично средство.
  • Друг изпитан лек е джинджифилът – той е източник на общо 23 вещества с противогъбично действие. Накиснете за 20 минути 80 г настърган корен от джинджифил в 1 чаша вряла вода. Охладете и нанесете с помощта на памуче.
  • Коренът от гол сладник се използва в традиционната китай­ска медицина. Накиснете за 20 минути 6 ч. л. корен на прах в 1 чаша вряла вода, охладете и намажете възпаленото място.
  • Маслото от чаено дърво има антибактериално и противогъ­бично действие. Нанасяйте тънък слой върху кожата 3 пъти дневно (продължете процедурите до 2 седмици след отшумява­не на симптомите). Ако концентрираният екстракт дразни ко­жата ви, смесете 10 капки масло с 2 с. л. крем с невен и трети­райте засегнатия участък само 2 пъти дневно.

 

Силата на профилактиката

  • Носете свободни дрехи, които осигуряват на тялото добра вентилация. Прилепналото облекло запарва областта на слаби­ните и повишава риска от кожни инфекции.
  • Ако спортувате и носите бандаж, препоръчително е под него винаги да имате памучно бельо.

 

Изпитано и доказано:

Ябълковият оцет е чудотворен лек срещу сърбеж. Оцетът създава кисела среда, която потиска раз­множаването на гъбичките. Нанасяйте го ежедневно върху засегнатия участък, като използвате памучен тампон. Не се препоръчва при нарушена цялост на кожата.

 

 

САМО ЗА МЪЖЕ – съвети при безплодие

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *