Молитвата побеждава телесните неудобства

В историята са известни множество примери на дълбоко молитвено съсредоточаване в изключителни условия – светците и праведниците са се молели на гол камък, на земята, в студ и пек, под открито небе или в пещери. Но нашите съвети са за онези, които все още не са се научили да побеждават телесните неудобства единствено и само със силата на духа…
молитва

„Местоположението“ на душата е спорен въпрос, но традиционно се смята, че тя е свързана преди всичко с мозъка и сърцето. Следователно най-голямо значение по време на молитва имат такива функции на организма като дишане и кръвообращение. Първата – защото лесно се управлява с мозъка, втората – тъй като пряко зависи от работата на сърцето. Именно върху тях ще съсредоточим вниманието си.

ОБЛЕКЛОТО НЕ Е РАЗКОШ

За молитвата е много важно правилното облекло. То не трябва да е тясно (иначе се притискат съдовете), желателно е да е от естествени тъкани (в такава дреха най-добре диша кожата) и да съответства на времето.

Да вземем например монашеските раса. Те са широки и удобни и напълно съответстват на своето предназначение. Въпросът не е само в това, никъде да не ви стяга или претрива. Тялото, както и душата, трябва да е открито към молитвата, да диша свободно и да способства за общуването с Бога, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *