Против главоболие – краката в топла вода!

Забързаните делници, изпълнени с напрежение, задръствания по пътищата, срокове и закъснения, не е чудно, че понякога се налага да вземаме болкоуспокояващи медикаменти.

При силно главоболие изпийте 2 таблетки парацетамол от 500 мг или 2 таблетки ибупрофен от 200 мг. Може и аспирин, но само са хора със здрав стомах и над 16 години. Освен медикаментите следвайте и нашите съвети.

Вярвате или не, потапянето на ходилата в гореща вода е доказано ефективен метод за облекчаване на главоболие. Загряването насочва кръвта към ходилата и по този начин понижава налягането в кръвоносните съдове в главата. При по-силно главоболие разтворете във водата малко синап на прах.

Когато имате главоболие, изпийте 1 чаша силно кафе. Кофеинът намалява мозъчния оток и по този начин спомага за облекчаване на главоболието, затова се съдържа в някои комбинирани блокоуспокояващи препарати. Този съвет не се отнася за страстните любители на кафето.

Вържете около челото си лента за глава, шал или вратовръзка и постепенно затягайте възела, докато не усетите натиск от всички страни на главата. Така ще намалите притока на кръв към скалпа и ще облекчите болката, дължаща се на разширени кръвоносни съдове. Можете предварително да накиснете лентата за глава в оцет – традиционно лечебно средство при главоболие.

За облекчаване на главоболието ще ви помогнат и някои етерични масла. Особено ефективно е маслото от лавандула. Втрийте го в челото и слепоочията си, след което легнете по гръб и се насладете на отпускащия аромат. За оптимален резултат се усамотете в прохладна, тъмна и тиха стая. Колкото по-дълго лежите неподвижно и вдишвате уханието, толкова по-добре.

Често единствената причина за главоболието е…обезводняването. Така че изпийте 1 голяма чаша вода и може би ще се почувствате по-добре.

 

Преди да глътнеш това хапче…

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *