3 начина да имате спокоен и пълноценен сън

Йогата отпуска напрегнатите мускули

 

bezsanie Никак не е малък броят на хората, които страдат от безсъние. Други пък се оплакват от неспокоен сън и често събуждане през нощта. Ако и вие попадате в тази група, три са нещата, които могат да ви помогнат: йога, секс и горещ душ.

Ново проучване, направено в Австралия, показва, че хората, които отделят време за йога упражнения, радват се на любовни ласки и си взимат душ преди да прегърнат възглавницата, спят по-спокойно.

По думите на специалистите йогата увеличава съня на човека с 64 минути, а сексът и горещият душ – с по 6. Докато интимните ласки са прекрасно средство за отпускане, благодарение на топлата вода се постига оптимална температура за по-пълноценен сън. Йогата пък има тройно действие – върху тялото, душата и съзнанието.

Всеизвестен факт е, че йога упражненията отпускат напрегнатите мускули и действат добре върху цялата нервна система.

„Тревожните мисли пречат човек да спи спокойно. Покоят на съзнанието и душата са изключително важни за съня“, казва Амбъриса Стоун, която е от австралийския Колеж по йога и медитация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *