Лъжлива онкодиагноза съсипа живота ми!

Прибързаната диагноза за рак на черния дроб преобърна живота на англичанката Анджела Бонинг от Есекс. Още не мога да дойда на себе си – съсипана съм, проплаква жената, която не може да определи да се радва ли или да се ядосва.

angyАнджела постъпила в болница за жлъчна операция, разказват от medikforum.ru. След операцията лекарите и близките на мисис Бонинг се събрали край леглото й и докторите с печален вид й съобщили, че в черния й дроб има няколко злокачествени тумора. Анджела изпаднала в шок и се наложило да й поставят успокоителна инжекция. Повечето случаи с рак на черния дроб са безнадеждни, защото болестта по правило се открива в напреднал стадий. Повече от година след поставянето на диагнозата живеят едва 20% от засегнатите хора. Едва 5% преживяват повече от пет години.

След като Анджела научила страшната си диагноза, тя събрала роднини и приятели в един от курортите на Флорида – идеята била да види собственото си весело “погребение”. Две седмици след изписването й пристигнали резултатите от поръчаната биопсия. Анджела отново била шокирана, а съпругът й припаднал. Оказало се, че първоначалната диагноза е лъжлива и че няма нищо вярно в заключението за чернодробен рак.

Подобни грешки се случват непрекъснато – очаква се, че засегнатите хора място няма да си намерят от радост. Това е така, но дълбоко в себе си те са наранени и трудно свикват с мисълта, че им се е разминало. Шокът, който са преживели им напомня, че животът има край – и това усещане не може да се забрави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *